Στον Άγιο Αρτέμιο παραδόθηκε προς χρήση το έβδομο πάρκο τσέπης από τον Δήμο Αθηναίων, άλλο ένα μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Στο συγκεκριμένο πάρκο “τσέπης” φυτεύτηκαν δύο νέα μεγάλα δέντρα, τα οποία προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ συνολικά 250 πολυετή φυτά, ανθισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας.

Στην πίσω πλευρά του πάρκου δημιουργήθηκε μία πράσινη “πλάτη” από ζαχαροκάλαμα, αποκρύβοντας τον τσιμεντένιο τοίχο ενώ περιφερειακά φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων. Ακόμη, ενισχύθηκε ο φωτισμός με φωτοβολταϊκά πάνελ, ανανεώθηκε ο εξοπλισμός του και έγιναν διάφορες άλλες εργασίες.

Ανθεκτικά φυτά

Η εικόνα του “πριν” και του “μετά” τόσο στο εσωτερικό του πάρκου όσο και περιμετρικά από αυτό, φανερώνει και το μέγεθος της παρέμβασης, σε αυτή την αθηναϊκή γειτονιά: Δύο νέα μεγάλα δέντρα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ συνολικά 250 πολυετή φυτά, ανθισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, συνέβαλαν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας.

Σε όλο το πάρκο χρησιμοποιήθηκαν φυτά με έντονη ανθοφορία που τοποθετήθηκαν σε οριοθετημένα λοφάκια, ενώ στην πίσω πλευρά του πάρκου δημιουργήθηκε μία πράσινη “πλάτη” από ζαχαροκάλαμα, αποκρύβοντας τον τσιμεντένιο τοίχο.

Περιφερειακά του πάρκου φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων: Η εξωτερική με πικροδάφνες και η εσωτερική με αγγελικές. Όλοι οι τοίχοι, περιμετρικά βάφτηκαν, ενώ ο φωτισμός ενισχύθηκε με φωτοβολταϊκά πάνελ για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των επισκεπτών καθώς και για την ενεργειακή αυτονομία του πάρκου. Επιπλέον, το αρδευτικό σύστημα ανανεώθηκε πλήρως, όπως και ο αστικός εξοπλισμός προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μέσα σε έναν καταπράσινο, σκιερό και ασφαλές χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here