Το αποπνικτικό καλοκαίρι της Ευρώπης κινδυνεύει να στρέψει τους τουρίστες σε πιο δροσερούς προορισμούς

0

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την νότια Ευρώπη κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή στις συνήθειες των τουριστών με περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν πιο δροσερούς προορισμούς ή να προτιμούν πλέον να κάνουν διακοπές την άνοιξη ή το φθινόπωρο για να αποφύγουν την ακραία ζέστη, όπως προβλέπουν τουριστικοί οργανισμοί και ειδικοί.

Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), η οποία αποτελεί ένωση των εθνικών οργανισμών τουρισμού, δείχνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοπεύει να ταξιδέψει στην περιοχή της Μεσογείου από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο έχει ήδη μειωθεί κατά 10% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο όταν οι υψηλές θερμοκρασίες είχαν οδηγήσει σε ξηρασία και δασικές πυρκαγιές.

Προορισμοί όπως η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Δανία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία έχουν, στο μεταξύ, καταγράψει αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος.

“Αναμένουμε ότι στο μέλλον απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιλογές των ταξιδιωτών στην Ευρώπη”, λέει ο Μιγκέλ Σανθ, ο επικεφαλής της ETC.

Έκθεση της ETC δείχνει εξάλλου ότι το 7,6% των ταξιδιωτών θεωρεί σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως βασική αιτία ανησυχίας για ταξίδια κατά το διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου.

Ανάμεσά τους είναι και οι Ανίτα Ελσχόι με τον σύζυγό της, οι οποίοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους Νορβηγία από τον αγαπημένο τους παραθεριστικό τόπο, το Βασανέλο, ένα χωριό βορείως της Ρώμης, μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο αυτόν τον μήνα καθώς οι θερμοκρασίες πλησίασαν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

“Είχα φοβερό πονοκέφαλο, πρήστηκαν τα πόδια και τα δάχτυλά μου και ζαλιζόμουν όλο και περισσότερο. Θα καθόμασταν εκεί δύο εβδομάδες, αλλά δεν μπορέσαμε εξαιτίας της ζέστης”, εξηγεί η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ