“Το νου σου στα απορρίμματα”: Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Βύρωνα

0

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 18:30 – 20:00 σας προσκαλούμε σε μία συνάντηση γνωριμίας, συζήτησης και συνεργασίας σχετικά με τις δράσεις “Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα” οι οποίες θα αναπτυχθούν πιλοτικά στο Δήμο Βύρωνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκδήλωση απευθύνεται σε συλλογικούς φορείς (σωματεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών) που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Βύρωνα και ευρύτερα αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων.

Οι δράσεις Mind the Waste

Στόχος των δράσεων “Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα” είναι να διευκολύνουν τη μετάβαση προς τις νέες βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, και ειδικότερα τις πρακτικές ανακύκλωσης και πρόληψης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη στενή συνεργασία τους με τον Δήμο.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, ο Δήμος Βύρωνα επιδιώκει τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των τοπικών αποφάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικών που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Παράλληλα, ο Δήμος στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών του πάνω στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής. 

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Ειδικότερα στο πλαίσιο των δράσεων “Mind the Waste | Το νου σου στα απορρίμματα” ο Δήμος Βύρωνα προγραμματίζει τη σύνταξη ενός νέου Κανονισμού Καθαριότητας καθώς και την διαμόρφωση της στρατηγικής του για τη Δημιουργική Επαναχρησιμοποίηση Υλικών, ενσωματώνοντας τις νέες διατάξεις του Εθνικού και Ευρωπαϊκού σχεδιασμού για τη βιώσιμη Διαχείριση Αποβλήτων. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν προκλήσεις για κάθε Δήμο στη χώρα μας, ενώ συχνά η κεντρική δημόσια διοίκηση δυσχεραίνει το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Η αμοιβαία ενημέρωση, η στενή και συνεχής συνεργασία Δήμου και πολιτών, ο δημοκρατικός και δημιουργικός διάλογος κρίνονται απαραίτητα συστατικά για να αναδειχθούν και να τεθούν σε εφαρμογή καινοτόμες και υπεύθυνες λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ