«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»: Για έβδομη χρονιά συνεχίζεται το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων

0

Ξεκίνησε με ενημερωτικές ημερίδες στις 11 & 20 Οκτωβρίου

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών υλοποιήθηκαν δια ζώσης οι δύο ενημερωτικές εναρκτήριες ημερίδες του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις 11 & 20 Οκτωβρίου 2022.

Φέτος, το πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, με περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και στο κέντρο της Αθήνας από την MONUMENTA!

«Ένα πρόγραμμα που έχει γίνει πλέον θεσμός, εμπλουτίζεται συνεχώς και αποτελεί τη γέφυρα με την Αθήνα του αύριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τον χαιρετισμό του στις εναρκτήριες ημερίδες.

Για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια, οι δύο ημερίδες υλοποιήθηκαν δια ζώσης στο Δημαρχείο Αθηνών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάνω από 120 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου του Δημαρχείου Αθηνών, ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή και τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2022-2023, καθώς και για τα προσφερόμενα επιμορφωτικά εργαστήρια δημιουργικής γραφήςεικαστικώνοπτικοακουστικών μέσωνρομποτικήςδημιουργικής αφήγησης και παραστατικών τεχνών του χορού του θεάτρου και τη μουσικής.

Τις ημερίδες χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Κωνσταντίνος Δέδες, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Δ/νων Σύμβουλος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, η Πόπη Διαμαντάκου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου Δήμου Αθηναίων για το προγράμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», η Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη του Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ο Πέτρος Βαγιωνής, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Εκπαίδευσης ΠΕ Α’ Αθήνας. Τον τρόπο συμμετοχής των σχολείων της ΠΕ στο πρόγραμμα παρουσίασαν η Μαρία Δημοπούλου και η Πόπη Κύρδη, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας και Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Α΄ Αθήνας αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της A’ Αθήνας. Παρέχονται επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες, επισκέψεις συντηρητών έργων τέχνης στα σχολεία, βοηθητικά εγχειρίδια, ξεναγήσεις, βιβλία και μετακινήσεις των μαθητικών ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το Πρόγραμμα διαχειρίζεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Κατεβάσετε τον προσφερόμενο Οδηγό για Γ’ & ΣΤ’ Δημοτικού!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Κατεβάσετε τους προσφερόμενους Οδηγούς για Α’ & Γ’ Γυμνασίου!

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Οι εκπαιδευτικοί που θα το πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα έχουν  υποστήριξη με τη μορφή αναρτημένων επιμορφώσεων (βίντεο) από εξειδικευμένους επιμορφωτές και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ