Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο Δήμο Ιλίου – Χρηματοδότηση για έργα «Smart Cities»

0

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2.217.000€ για εφαρμογές και συστήματα «έξυπνης πόλης» στον Δήμο Ιλίου εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για εμβληματικά έργα που εντάσσονται στην Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου και αφορούν «έξυπνες» λύσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα και τον εκσυγχρονισμό της πόλης.

Τι περιλαμβάνουν

  • Ευφυή συστήματα διαχείρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων στους πεζόδρομους
  • Εγκατάσταση και διαμόρφωση Έξυπνων Διαβάσεων Πεζών σε Σχολεία της πόλης
  • Σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου χώρων στάθμευσης ΑμεΑ
  • Αστικό Εξοπλισμό Έξυπνης Κινητικότητας όπως, Σταθμούς Φόρτισης αμαξιδίων ΑμεΑ, ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών
  • Επέκταση κοινόχρηστου δικτύου WiFi
  • Led Videowall για ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία πολιτών
  • Συστήματα ανέπαφης και ασφαλούς πρόσβασης (access control) σε Δημοτικά κτήρια

«Ευφυής πόλη»

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Σχεδιάσαμε και υποβάλλαμε για χρηματοδότηση, με τάχιστες διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλα και σημαντικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Πρόκειται για έργα που θα συντελέσουν ώστε το Ίλιον να μετασχηματιστεί σε «Ευφυή πόλη» με άμεσα οφέλη τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αποδοτικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και την παροχή ποιοτικότερων ψηφιακών υπηρεσιών σε τομείς της αστικής λειτουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον εντεταλμένο σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Στρατηγικής Γιώργο Ανδρέου, καθώς επίσης, τις υπηρεσίες του Δήμου για την σημαντική συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ