Το πρόγραμμα «TheGreenCity» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων: Οι μαθητές έμαθαν τα οφέλη της ανακύκλωσης

0

Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη και της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά.

Στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ανακύκλωσης, παρουσιάστηκε το Ανταποδοτικό Πρόγραμμα «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής στους μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη.

«Ενισχύουμε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνοντας τα σχολεία της Περιφερειακής μας Ενότητας. Με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της διοίκησής μας για μια «πράσινη» Περιφέρεια γίνεται πραγματικότητα. Βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, χτίζοντας έμπρακτα περιβαλλοντική συνείδηση, την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη η οποία βρέθηκε στη δράση.

«Στηρίζουμε την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και με τέτοιες ενέργειες δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους δημότες μας να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν. Μας χαροποιεί πολύ να βλέπουμε την ανταπόκριση των νέων παιδιών σε εποχές που όσο μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα τόσο συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας», ανέφερε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Παρόντες στη δράση ήταν ακόμη ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, Βελισσάριος Ψυχογιός, η υποδιευθύντρια Ελένη Γιαννουλάκη, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μ. Τουγουντζόγλου καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα «TheGreenCity»

Το όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής.

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ