Το τελικό exit poll – Σαρωτική νίκη της ΝΔ – Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

0

Τα τελικά αποτελέσματα στο 100% του exit poll που διεξήγαγαν οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων ανακοινώθηκαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ επικαιροποιώντας τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 7 το απόγευμα όταν έκλεισαν οι κάλπες.

Το τελικό exit poll επιβεβαιώνει τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις σημερινές εκλογές με ιστορική διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει ποσοστό από 39% έως 42% και εξασφαλίζει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το exit poll που ανακοινώθηκε δίνει ποσοστά από 16,3% το χαμηλότερο έως 19,3% το υψηλότερο, επίδοση χαμηλότερη από αυτή των εκλογών του Μαίου.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών να συγκεντρώνει ποσοστά από 10,2% έως 13,2% και το ΚΚΕ από 6,5% έως 8,5%.

Εντός Βουλής εμφανίζονται σύμφωνα με το exit poll και οι Σπαρτιάτες που καταγράφονται σε ποσοστό από 3,6% έως 5,6% αλλά και η Ελληνική Λύση με το ίδιο εύρος ποσοστών.

Αντίθετα σε θρίλερ για είσοδο στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά για τη Νίκη που συγκεντρώνει ποσοστό από 2,7% έως 4,7% αλλά και για Πλεύση Ελευθερίας με 2,1% έως 4,1% και ΜεΡΑ25 που καταγράφεται σε ένα εύρος από 1,4% έως 3,4%

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ