Ανεμοθύελλα στο Ιλινόι – 6 νεκροί, 30 τραυματίες

Σοκαριστική ανεμοθύελλα στις βόρειες ΗΠΑ προκάλεσε τη Δευτέρα τεράστια καραμπόλα σε αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 30 να τραυματιστούν.

Σε φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της καταστροφής διακρίνονται κουφάρια αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών, από τα οποία αναδίδονται καπνοί, σωριασμένα το ένα πάνω στο άλλο, αυτοκίνητα σταματημένα στο γρασίδι πλάι στον δρόμο, πεσμένα στο πλάι, αναποδογυρισμένα, με την ατμόσφαιρα ακόμα γεμάτη σκόνη και καπνό και πολύ χαμηλή ορατότητα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Πρωτομαγιά περί τις 11:00 (τοπική ώρα) στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις μεγαλουπόλεις Σεντ Λούις και Σικάγο. Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου, κοντά στην κοινότητα Φάρμερσβιλ, καθώς η σκόνη τύφλωσε τους οδηγούς.Οι τραυματίες είναι από 2 ως 80 ετών και η κατάσταση αρκετών από αυτούς κρίνεται σοβαρή.

«Περίπου 30 φορτηγά δημόσιας χρήσης και και 40 ως 60 αυτοκίνητα» συγκρούστηκαν, ανάμεσά τους δυο ημιρυμουλκούμενα που «πήραν φωτιά», εξήγησε η αστυνομία.

Η καραμπόλα οφειλόταν «σε ισχυρούς ανέμους που μετέφεραν σκόνη από χωράφια στον αυτοκινητόδρομο, εκμηδενίζοντας την ορατότητα», διευκρίνισε.

Τον Ιούλιο του 2021, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε καραμπόλα εξαιτίας ανεμοθύελλας στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here