Τρεις νέες μελέτες για την κατασκευή σύγχρονων σχολείων στους Δήμους Αχαρνών, Ελευσίνας και Χαλανδρίου

0

Τρεις νέες μελέτες για την κατασκευή σύγχρονων σχολείων στους Δήμους Αχαρνών, Ελευσίνας και Χαλανδρίου χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.5 εκ. ευρώ

Υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ της διοίκησης της ΚΤΥΠ ΑΕ και των αναδόχων, παρουσία του Περιφερειάρχη και των οικείων Δημάρχων

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας τα σύγχρονα, ασφαλή και φιλόξενα σχολεία για όλα τα παιδιά της Αττικής»

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή τριών νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στις Αχαρνές, την Ελευσίνα και το Χαλάνδρι, δόθηκε σήμερα μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.5 εκ. ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των Δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των Αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Σ. Κάβουρα και Αθ. Μαυρογιάννης.

Οι εν λόγω μελέτες αφορούν στην κατασκευή των εξής σχολείων:

  • Ανατολική Αττική: Το 18ο Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 515.000 ευρώ περίπου
  • Δυτική Αττική: 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 505.000 ευρώ περίπου
  • Βόρειος Τομέας Αττικής: 17ο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 407.000 ευρώ περίπου

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ., 27 έργα σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ και 21 μελέτες σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκ. ευρώ.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη ενώ από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη αλλά και στα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική, σε επίπεδο σχολικών υποδομών.

Γ. Πατούλης: «Χρέος μας να μεριμνούμε ώστε τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται σε σύγχρονα σχολεία

Τη βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και εξήρε τη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, με απτά αποτελέσματα. «Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του Προϊστάμενου κ. Δ. Δρόση, κινήθηκαν τάχιστα, έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις ακόμα τριών μελετών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το μεγαλύτερο πρόγραμμα ωρίμανσης σχολικών κτιρίων υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας για την εξαιρετική συνεργασία, επισήμανε: «Σήμερα υπογράψαμε τις συμβάσεις εκπόνησης μελετών σε ακόμα τρεις νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε το μεγάλο έργο της κατασκευής δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού μας κ. Κώστα Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

Για εμάς, την “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, διαρκής έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας λοιπόν είναι, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για καλύτερες υποδομές παιδείας, οι οποίες εγγυώνται καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Και σε αυτό είμαστε ταγμένοι».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, στη βάση ενός αποτελεσματικού κοινού βηματισμού με την ΚΤΥΠ.

Με τη σειρά τους οι Δήμαρχοι Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της ΚΤΥΠ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου οι μελέτες αφορούν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δημοτικών σχολείων στην Ελευσίνα που έχουν χτιστεί το 1900, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της πόλης για ασφαλείς υποδομές. Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Ρούσσος χαρακτήρισε ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το γεγονός ότι υπογράφονται μελέτες για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολείων και πως λύνεται το πρόβλημα σχολικής υποδομής στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες.

Στο ίδιο πλαίσιο οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ