Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κηφισιά: «Ταξίδι…. στο Όνειρο…»

0

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΝΑΝ ΠΡΟΝΟΗ, υλοποίησε το τριήμερο σας εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι…. στο Όνειρο…».

Ήταν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο 12ωρών που οραματίζεται ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό σχολείο με αξίες, αποθέματα και όνειρα, που οι μαθητές θα μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να συνεργάζονται και να μην ντρέπονται να αποτύχουν. Ονειρεύεται ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα είναι παιδαγωγοί, φροντιστές και θα συμβάλλουν στον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή.

Το τριήμερο σεμινάριο είχε ως βασικό σκοπό την σύνδεση ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας ώστε να συν-κατασκευαστεί μια κοινότητα που θα ενθαρρύνει τα μέλη της στην συν-δημιουργία νέων νοημάτων, στην συν-εξέλιξη και στην αλληλοϋποστήριξη. Επίσης έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αυτονομία, παράλληλα με την συλλογικότητα της ομάδας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 9 Νηπιαγωγοί και Δάσκαλοι .

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2022.

Συντονίστρια του Σεμιναρίου ήταν ,Αλεξάκη Αρχοντούλα, Κοινωνική Λειτουργός MSc – Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Προνόη” Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ και μέλος της συγγραφικής ομάδας του υλικού.

Σημαντική ήταν η συμβολή και η υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της κας Αγγελικής Βαλασοπούλου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ» και της κας Σωτηρίας Μακαρώνη , Επιστημονικά Υπεύθυνης που άνοιξαν τις εργασίες του σεμιναρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ