Τριπλή αύξηση στις συντάξεις ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης-Ποιοι ωφελούνται

0

Πολλοί συνταξιούχοι θα δούν αυξήσεις στις συντάξεις τους από το 2023, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σε ρ/σ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις αυτές ήταν δεδομένες και δεν προέκυψαν λόγω κρίσης.

Αν και το ύψος των αυξήσεων δεν το διευκρίνισε, καθώς καθορίζεται από το ποσοστό του ΑΕΠ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση εκείνων που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά. Όπως είπε εκείνοι, θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα ευνοηθούν στη επόμενη αύξηση.
Πρόσθεσε ακόμη ότι θα υπάρξει και έμμεση αύξηση στις συντάξεις μέσω της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Σημείωσε δε ότι θετικά επηρεάζονται αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Μια τρίτη αύξηση στις συντάξεις θα προέλθει από την τέταρτη δόση επανυπολογισμού συντάξεων του νόμου Βρούτση, που σημαίνει ότι άλλοι 150.000 συνταξιούχοι με ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 έτη θα δουν αύξηση.

Σύμφωνα με τον ύπουργο, κάποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν και τις τρεις αυξήσεις.
Επιπρόσθετα δήλωσε ότι πρόκειται για μόνιμες αυξήσεις και  τόνισε ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια για αυξήσεις, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με την ενεργειακή κρίση.
Για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ ο υπουργός Εργασίας τόνισε πώς εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες.

Για την έκδοση συντάξεων ανέφερε ότι μόνο στους τελευταίους 18-19 μήνες, έχουν εκδοθεί 400.000 κύριες συντάξεις.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι από την 1/1/23 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού με διάλογο με τους φορείς. Αυτή, όπως είπε, θα ανακοινωθεί μέσα στους πρώτους 3-4 μήνες του 2023 και πως η κυβέρνηση βλέπει τις αντοχές των επιχειρήσεων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων.
Τέλος, ανέφερε πως παρατηρούνται και αυξήσεις στους ενδιάμεσους μισθούς της τάξεως του 15%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ