Δεκάδες άνθρωποι που είχαν αποκλειστεί για περισσότερες από 24 ώρες απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς διά θαλάσσης από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο, το οποίο σχεδόν «ισοπέδωσε» η κακοκαιρία Daniel.

Στον οικισμό είχαν αποκλειστεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο.

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι’ αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Πλατανιά

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου και μελών της Πολιτικής Προστασίας. Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα στην Καρδίτσα

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων που είχαν αποκλειστεί σε διάφορες περιοχές της Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με ελικόπτερα super puma.

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα, το οποίο έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν μία γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. Διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι διασώστες μεταφέρουν ηλικιωμένους ανθρώπους στα χέρια και ασθενοφόρα είναι σε ετοιμότητα να τους παραλάβουν και να τους μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Μας πήρε βάρκα, το νερό ήταν πάνω από 3 μέτρα, μας έφτανε μέχρι τον λαιμό».

«Φωνάξαμε και μας άκουσε ένας γείτονας» περιγράφει, μιλώντας στο Mega, μία κάτοικος που απεγκλωβίστηκε από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here