Τρομοκρατία και κυβερνοεπιθέσεις οι μεγαλύτερες προκλήσεις ασφαλείας των Ολυμπιακών του 2024

0

Τα ενδεχόμενα τρομοκρατικών χτυπημάτων ή κυβερνοεπιθέσεων, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ασφάλειας οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με την ανοιχτή Τελετή Έναρξης, κατά μήκος του Σηκουάνα, να ελλοχεύει τους περισσότερους κινδύνους. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο με την Πολιτεία και το Δήμο του Παρισιού. Είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (23/11) ο διευθυντής ασφαλείας της οργανωτικής επιτροπής, Μπρούνο Λε Ρέι, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια των Αγώνων παραμένει στα 320 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, οι Γάλλοι έχουν στραφεί στη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι ένας αριθμός μεταξύ 17.000 και 22.000 εξ αυτών θα επιστρατευθεί σε καθημερινή βάση, ενώ ειδικά για την Τελετή Έναρξης, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν περίπου 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών, πέραν των 30.000 αστυνομικών και στρατιωτών. Η φαντασμαγορική εκδήλωση που ετοιμάζουν οι διοργανωτές δίπλα στο Σηκουάνα, αναμένεται να συγκεντρώσει ως και 600.000 θεατές, καθιστώντας πολύ πιο απαιτητικά τα μέτρα ασφαλείας, σε σχέση με μία «κλασική» Τελετή ενός σταδίου.

«Ο πρώτος κίνδυνος είναι η τρομοκρατία. Δυστυχώς, το έχουμε ενσωματώσει σε όλα τα σχέδια ασφαλείας» δήλωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής ασφαλείας του «Παρίσι 2024», Τομά Κολόμπ. «Από το 2015 (σ.σ. όταν υπήρξε σειρά ταυτόχρονων τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές στο Παρίσι) ο τρομοκρατικός κίνδυνος λαμβάνεται υπόψη. Οι κυβερνοαπειλές είναι ο άλλος βασικός κίνδυνος, τα drones είναι επίσης ένα θέμα, οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αυτό εδώ και κάποιο καιρό» πρόσθεσε ο κ. Κολόμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ