Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε στις 9 το πρωί τον κ. Ντογιάκο μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων για τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει στο σχετικό δημοσίευμα.

Κατά την έξοδό του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολίτικο μας σύστημα και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλοι έχουμε την ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης”.

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: “Θέλω να ελπίζω -και ελπίζω- ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here