Στα 69 έχουν φτάσει τα κρούσματα κοροναϊού που έχουν καταγραφεί στο γηροκομείο στην Ξάνθη, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το πρώτο κρούσμα.

Πρόκειται για 64 τροφίμους και 5 εργαζόμενους του γηροκομείο, ενώ δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σημειώνεται πως υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Υπενθυμίζεται πως στην αρχή τα κρούσματα ήταν 36 (26 τρόφιμοι και 10 εργαζόμενοι) ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν κι άλλα 20 κρούσματα, ενώ μια ηλικιωμένη κατέληξε.

Ανακοίνωση του γηροκομείου

«(…) Ο κορωνοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε. Ενημερώνουμε λοιπόν και επίσημα αφού ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των αγαπημένων μας ηλικιωμένων ότι ευρέθησαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορωνοϊό με μικρά (πυρετό) ή και καθόλου συμπτώματα, καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του Ιδρύματος. Μόνο μία ηλικιωμένη μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου.

Για την ώρα λοιπόν ενημερώνουμε τους φίλους και αγαπημένους μας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας. Αναστέλλονται όμως όλα τα επισκεπτήρια των συγγενών μέχρι νεωτέρας και οι ενημερώσεις ή η επικοινωνία θα γίνονται τηλεφωνικά στο 25410 23114 ή μέσω της βιντεοκλήσης εφαρμογής μέσεντζερ του φέισμπουκ προφίλ Παππούς Γιαγιά.

Σας παρακαλούμε να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δικές μας για την ευτυχή έκβαση και αυτής της περιπέτειας. Είμαστε χρόνια μαθημένοι για τα δύσκολα, έχουμε σφυρηλατηθεί μέσα από τις δυσκολίες. Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον ΕΟΔΥ Ξάνθης για τον επαγγελματισμό του, την ευαισθησία του που επιδεικνύει στους ηλικιωμένους μας, την καθοδήγησή του και την συμπαράστασή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here