Φιλιππίνες: Ισχυρός σεισμός 7,3 ρίχτερ – Εκκενώθηκαν περιοχές – Συναγερμός στο αρχιπέλαγος

0

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου, 08:43 τοπική ώρα – 4:43 ώρα Ελλάδος – κοντά στην πόλη Λαγκανγκιλάνγκ, στην επαρχία Άμπρα των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs).

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο υπολογίζεται στα 25 χλμ, ενώ η αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) δίνει το σεισμό στα 7,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 40 χλμ. και επίκεντρο τα 10 χλμ. ανατολικά της πόλης Λα Παζ. Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS), δίνει το σεισμό στα 7,1 Ρίχτερ.

Στην πόλη Ντολόρες, 11 χλμ. από το επίκεντρο της δόνησης, τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους ενώ παράθυρα και βιτρίνες κτηρίων έγιναν κομμάτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Έντουιν Σέρχιο. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός», τόνισε ο Σέρχιο, προσθέτοντας πως προκάλεσε ρωγμές στο κτήριο του αστυνομικού τμήματός του.

Κτήρια ταρακουνήθηκαν στην πρωτεύουσα Μανίλα, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χλμ. από το επίκεντρο, ενώ το μετρό στην πόλη ανέστειλε τη λειτουργία του, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Παράλληλα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ εκκενώθηκε το κτήριο της Γερουσίας, ,ενώ και ένα νοσοκομείο στην Άμπρα εκκενώθηκε, καθώς εξαιτίας του σεισμού μέρος του κατέρρευσε, ευτυχώς χωρίς θυματα.

Το αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ