Σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού διασφαλίζοντας τη λειτουργία Drone με θερμική κάμερα στις δασικές εκτάσεις του Δήμου. Μια κορυφαία τεχνολογική λύση έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές είναι τόσο συχνές στη χώρα μας στερώντας οξυγόνο και πράσινο από όλους μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης.

Με γνώμονα τα παραπάνω ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού ενήργησε άμεσα και εξασφάλισε μία υπηρεσία προχωρημένης τεχνολογικής προστασίας, την επιτήρηση πυρασφαλείας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την έγκαιρη ανίχνευση καπνού φωτιάς.

Τα drones θα περιπολούν μέρα και νύχτα με χρήση θερμικών καμερών από ύψος 120 μέτρων εξασφαλίζουν πλήρη έλεγχο και ανίχνευση του καπνού φωτιάς. Η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον χώρο αυτό με επαγγελματίες και πιστοποιημένους χειριστές από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας κατά EASA (European Union Aviation Safety Agency) στον χειρισμό drone .

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού λειτούργησε με σχέδιο και αμεσότητα καθώς εκπονήθηκε άμεσα μελέτη διαχείρισης ρίσκου σε προδιαγεγραμμένο σενάριο (Predefined Risk Assessment – PDRA), αδειοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να μπορεί να εκτελέσει πτήσεις στις δασικές περιοχές του δήμου μας.

Σε συνδυασμό με τα 7 patrol της εταιρίας security που περιπολούν το Προάστιό μας και το όχημα άμεσης κατάσβεσης – πυροσβεστικό (600 και 400lt αντίστοιχα) που μισθώσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς και τις 2 υδροφόρες μαζί με την ομάδα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος μας μεριμνά για την ασφάλειά του.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού για άλλη μια φορά προνοεί και πρωτοπορεί με μια ακόμα τεχνολογική υπηρεσία που προστατεύει το πράσινο Προάστιό μας και τους Δημότες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here