Σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις ο φόρος με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου

 

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει οι φορολογούμενοι εντός του 2022, καθώς η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός Μαρτίου με την προθεσμία να είναι λήγει στις 30 Ιουνίου.

Με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών θα προσυμπληρωθούν στη φορολογική δήλωση τα στοιχεία για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022 καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Αναφορικά με τον φόρο, αυτός θα εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου και η τελευταία δόση αποπληρωμής να είναι στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Ωστόσο, όσοι πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο που τους αναλογεί έως και την 31η Ιουλίου, λαμβάνουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Σε ό,τι αφορά στο «φορολογικό διαζύγιο» για τα ζευγάρια εκείνα που επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις σημειώνεται ότι, ακόμη και εκείνοι που υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν δηλώσει και φέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση.

Σε περίπτωση που κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποίησε το σχετικό αίτημα έως το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα πρέπει να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here