Την πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του, παραχώρησε ο Χάρης Δούκας. Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τη νίκη του, αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον Κώστα Ζαχαριάδη, απάντησε σε ερωτήσεις για το debate, για τις κάμερες, για το μετρό στα Εξάρχεια και για τις πορείες στο κέντρο της πόλης, ενώ στο τέλος ανέφερε πως την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν το πιστέψεις, δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο σκεφτόμουν πως μπορεί να γίνει. Την Κυριακή, γυρνώντας στα σχολεία κατάλαβα πως θα νικήσω. Είχα πει πως μπορώ να νικήσω τον Κώστα Μπακογιάννη εάν πάω τη δεύτερη Κυριακή».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μετά το debate, γιατί είχα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, είχα μία αίσθηση ότι πραγματικά οι προτάσεις μας περνούσαν πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα και μπορούσαμε πια με σιγουριά να πούμε ότι σε μια-δυο ημέρες θα μπορούσαμε να πιάσουμε τα ποσοστά».

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στη στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Είχα πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι θέλω να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα ήθελα να είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων. Οφείλω να πω ότι το τήρησα ευλαβικά, δηλαδή κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στη δέσμευσή μας. Συζητάμε δύο μήνες για την Αθήνα για τα θέματα, τα οποία δεν έχουν χρώματα και κόμματα, αν είναι κοινά για όλους. Με αυτά πορευτήκαμε και νομίζω ότι τελικά το μήνυμα ήταν ότι νίκησε η Αθήνα».

Ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη για τη στήριξη στον Β’ Γύρο και πάνω σε αυτό είπε: «Όλα στη ζωή είναι πολιτική, αλλά δεν είναι κομματικό το μήνυμα. Είναι πολιτικό και το πολιτικό μήνυμα λέει να απαντάς σε συγκεκριμένα προβλήματα των Αθηναίων και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα μικρά, όπως είναι η καθαριότητα και η ασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Νίκος ο Ανδρουλάκης με στήριξε, αλλά τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ πια είμαι δήμαρχος Αθηναίων, όλων των Αθηναίων, για αυτό έχει μεγάλη αξία να πω πως οι συνεργασίες και οι συνθέσεις γίνονται σε προγραμματική βάση και θα τις επιδιώξω στη συνέχεια».

Και πρόσθεσε για τη στήριξη από τον Κώστα Ζαχαριάδη: «Η στήριξη έγινε στο προσκήνιο, με συγκεκριμένες θέσεις που συζητήσαμε και δεν σημαίνει κάτι άλλο. Και αυτό βραβεύτηκε πιστεύω».

Για το ζήτημα με τις κάμερες στο κέντρο τη πόλης, ο κ. Δούκας είπε πως δεν είναι εναντίον, αρκεί να διαλευκανθεί ποιός θα βλέπει το υλικό και πώς θα αξιοποιείται: «Σε παιδικές χαρές επίσης, δεν μπορούν να μπουν. Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο και πρέπει συμβάλλει η Αστυνομία. Το 20% του πληθυσμού της Αθήνας είναι μεταναστευτικής καταγωγής και θα πρέπει να δούμε τα κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ένταξης και τους μετανάστες, αλλά και τα δύσκολα θέματα, δηλαδή τι κάνουμε τους χρήστες, με τους άστεγους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here