Χατζηθεοδοσίου: Ευχόμαστε να πετύχει το μέτρο για “το καλάθι του νοικοκυριού”

0

“Ευχόμαστε να πετύχει το μέτρο για “το καλάθι του νοικοκυριού” γιατί οι καταναλωτές είναι πελάτες μας. Όταν το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα είναι μεγαλύτερο, τότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηθεδοσίου παράλληλα επεσήμανε κάποιες ενστάσεις: ” Πρώτον, τα προϊόντα που έχει ανάγκη κάθε νοικοκυριό είναι περίπου στα 150 και όχι 50. Δεύτερον, αν οι τιμές των καυσίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν χτυπηθεί η πηγή του προβλήματος, τότε θα δούμε ότι το μέτρο θα λειτουργήσει για ένα διάστημα, αλλά σύντομα θα διαπιστώσουμε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Τρίτον, τα μικρά μαγαζιά όπως τα κρεοπωλεία, το μανάβικο, το μπακάλικο θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα, αφού ο καταναλωτής θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει φθηνότερο προϊόν.”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε επίσης ότι 5 επιχειρήσεις στην αγορά τροφίμων αυτή την περίοδο κατέχουν το 86% του τζίρου, ενώ το 14% που αφορά περίπου 15.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμη στη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και υπογράμμισε: “Στα πρώτα 13 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 6,5 δισ. δόθηκαν σε 150 επιχειρήσεις, άρα οι υπόλοιπες μένουν εκτός”

Τέλος, τόνισε ότι αν η Ευρώπη δεν λάβει γενναία μέτρα, τότε ο χειμώνας θα είναι βαρύς για όλη την Ευρώπη και κυρίως για τη νότια η οποία όπως εξήγησε δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ