Χατζηθεοδοσίου: “Στήριξη των μικρομεσαίων για να επιβιώσουν τον χειμώνα”

0

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων περιφερειακού καναλιού, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου στα καταστήματα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης.

“Αν η κυβέρνηση θέλει να μειώσει το ωράριο στα καταστήματα, πρέπει να το κάνει σε όλη τη χώρα”

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: “Εάν η κυβέρνηση εκτιμά ότι κάποια στιγμή χρειάζεται οι επιχειρήσεις να προβούν σε μείωση του ωραρίου για εξοικονόμηση ενέργειας, αυτό θα πρέπει να γίνει με υπουργική απόφαση σε όλη τη χώρα και για το σύνολο των επιχειρήσεων.”

Αυτό που απασχολεί τους μικρομεσαίους είναι η ακρίβεια

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια και το πως θα καταφέρουν οι μικρομεσαίοι να επιβιώσουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Περιγράφοντας το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες, ανέφερε ότι το ιδιωτικό χρέος αγγίζει τα 285 δισ., τα χρέη στον ΕΦΚΑ αυξήθηκαν κατά 10 δισ. την τελευταία διετία, 800.000 καταναλωτές μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες – επιχειρηματίες δεν κατάφεραν να πληρώσουν τη δόση τους στην εφορία τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο, σε 1.200.000 ανέρχονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε εταιρείες ενέργειας και ταυτόχρονα ο τζίρος έχει μειωθεί σημαντικά σε πολλούς κλάδους, ακόμη και σε βασικά αγαθά.

“Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με γενναία μέτρα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”

Τέλος επισήμανε ότι το 99,2% των επιχειρήσεων είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι δεδομένης της βαρύτητας η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με γενναία μέτρα, μεταξύ των οποίων μία ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών και η δυνατότητα χρηματοδότησης περισσότερων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να καταφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν τον φετινό χειμώνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ