Χαϊδάρι: Αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο «Καγκελάρης»

0

Το παραδοσιακό ηπειρώτικο έθιμο «Καγκελάρης» αναβίωσε στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου, στην εκδήλωση που έγινε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου “Δωδωναίων Φως” υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Σούκης ευχαριστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση για το έθιμο του Καγκελάρη, που όπως είπε έχει πολύ παλιές ρίζες, ενώ ευχαρίστησε και το Δήμο Χαϊδαρίου για τη βοήθειά του.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ηπειρωτών για την εκδήλωση και σε όσους συνέβαλαν στο να γίνει αυτή από οποιοδήποτε πόστο, αποδεικνύοντας πως όταν ένας Σύλλογος λειτουργεί σωστά έχει πλούσια δραστηριότητα και έχει δράσεις ουσιαστικές. Αναφέρθηκε επίσης και στον πρόξενο της Ελλάδας στην Βόρεια Γαλλία Κώστα Τουρνάκη και στην συζυγό του που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να υπάρξει και να διατηρηθεί η αδερφοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου με τον Δήμο της Βιλνέβ Ντ’Ασκ.

Στην συνέχεια ακολούθησε το δρώμενο του “Καγκελάρη” όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν χωρίς τη συνοδεία μουσικής, αναβιώνοντας έτσι το έθιμο αυτό της Πασχαλιάς.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τσίπουρο, καλό φαγητό και περίσσια διάθεση, με τους χορούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κατερίνα Βελέντζα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Θερμού, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Παναγοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πράσινου και Δημοτικής Συγκοινωνίας Λεωνίδας Βουλγαρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Ντηνιακος, Άρης Πανόπουλος, Κώστας Βορέας, Βασίλης Καρατζαφέρης, Αγγελική Ρηγακη Γκανα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ