Χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο βρέθηκε σε κρέμες της Estee Lauder και της Target

0

Μετά τα αντιηλιακά και τα σαμπουάν η καρκινογόνος ουσία ανιχνεύτηκε και σε πασίγνωστες κρέμες ακμής της Estee Lauder και της Target.

Υψηλά επίπεδα καρκινογόνου χημικού συστατικού ανιχνεύθηκαν σε κρέμες κατά της ακμής, σε πασίγνωστες μάρκες, όπως η Clinique της Estee Lauder και η Up & Up της Target, σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου εργαστηρίου δοκιμών Valisure.

Το εργαστήριο κατέθεσε αίτηση στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, καλώντας την να ανακαλέσει τα προϊόντα, να διεξάγει έρευνα και να αναθεωρήσει τις οδηγίες του κλάδου.

Η επικίνδυνη ουσία βενζόλιο, που έχει ήδη ανιχνευτεί σε αντηλιακά και σαμπουάν, μπορεί να υπάρχει σε «απαράδεκτα υψηλά επίπεδα» τόσο στα συνταγογραφούμενα όσο και στα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα θεραπείας ακμής, που περιέχουν το δραστικό συστατικό υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, ανέφερε στο πόρισμά της η Valisure.

Οι μετοχές της Estee Lauder υποχώρησαν κατά 3% μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Η Target και η Estee Lauder δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Τα υψηλά επίπεδα βενζολίου δεν βρέθηκαν μόνο στα προϊόντα ακμής που εξετάστηκαν, αλλά και στον αέρα γύρω από αυτά, γεγονός που δείχνει ότι η ουσία μπορεί να διαρρεύσει από ορισμένες συσκευασίες, ανέφερε η Valisure.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ