Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τη συγχώνευση τμημάτων της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Ιλίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου εκφράζει την αντίθεσή του με την απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχώνευση των τμημάτων της Β΄ Τάξης του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, από πέντε σε τέσσερα, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών. Θεωρούμε την απόφαση αυτή άκρως αντιπαιδαγωγική που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των παιδιών και στην ποιότητα της παρεχόμενης μόρφωσης αφού τα νέα τμήματα θα αποτελούνται από 26 και 27 μαθητές.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και κυρίως από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα σχολεία του δήμου μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες των γονιών και των εκπαιδευτικών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στο Υπουργείο Παιδείας
  • Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας
  • Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here