Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Παίδων Πεντέλης – Αίτημα για λειτουργία όλων των τμημάτων του Σισμανογλείου

0

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καλεί το Υπ. Υγείας να επαναφέρει στην κανονική του λειτουργία το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης, καθώς και να αποκαταστήσει άμεσα τη λειτουργία όλων των τμημάτων ζωτικής σημασίας Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ».

Εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία

Το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ, εκδόθηκε σε συνέχεια και της σχετικής επιστολής-ψηφίσματος που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον Υπ. Υγείας Αθ. Πλεύρη, κατόπιν της ομόφωνης σύμφωνης γνώμης όλων των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΑ.

Το Ψήφισμα

Τι αναφέρει το ψήφισμα για το Παίδων Πεντέλης

1) είναι το μόνο που προσφέρει παιδιατρική περίθαλψη στα παιδιά της Ανατολικής Αττικής και του Βορείου Τομέα Αθήνας, περιοχών με 26 Δήμους και με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 1,2 εκ. κατοίκους (περίπου 5.000 περιστατικά τον μήνα), όπου με την εν λόγω απόφαση ο όγκος των περιστατικών αυτών θα αναγκάζεται να συμπιέζεται στα υπόλοιπα δυο δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και είναι ήδη επιβαρυμένα, λόγω της πανδημίας

2) λειτουργεί επί χρόνια, καθημερινά 8:00-14:30 και σε 24ωρη εφημερία Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, και παρά την υποστελέχωση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ανταποκρίθηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στα καθήκοντα του και απολαμβάνει του σεβασμού και αναγνώρισης από τους πολίτες/γονείς,  ιδιαίτερα δε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

3) ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη που ανήκει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ήδη υφίστανται Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού

4) λειτουργούσε ήδη ως εμβολιαστικό κέντρο με 4 γραμμές εμβολιασμού χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με τις εφημερίες του, είναι λογικό και σωστό ότι οι όποιες επιπλέον γραμμές εμβολιασμού πρέπει να δημιουργηθούν αναλογικά και στα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής καθώς και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έτσι ώστε να καλύπτονται αναλογικότερα οι εμβολιαστικές ανάγκες ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής της Αττικής.

Τι αναφέρει για το Σισμανόγλειο

Σε ό,τι αφορά το Γ/Ν «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ», τονίζεται πως εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική ως Γενικό Νοσοκομείο και με την απόφαση να γίνει αποκλειστικά νοσοκομείο περιστατικών Covid-19, ουσιαστικά παροπλίστηκε, με αποτέλεσμα να αφήνονται εκατοντάδες άνθρωποι αβοήθητοι από τα υπόλοιπα -εκτός Covid – αλλά εξίσου ζωτικής σημασίας θέματα υγείας

Τα αιτήματα

Κατόπιν τούτων το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής καλεί το Υπουργείο Υγείας:

Α. να επαναφέρει στην κανονική του λειτουργία το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης μέσω της άμεσης έκδοσης σχετικής απόφασης, διασφαλίζοντας έτσι το κρίσιμο αγαθό της άμεσης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία των παιδιών των οικογενειών του Βορείου Τομέα Αθηνών και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής. Ζητούμε να κινητοποιηθούν και να αξιοποιηθούν οι δομές Πρωτοβάθμιων Μονάδων Φροντίδας, οι οποίες λόγω και της γεωγραφικής τους διασποράς θα διευκολύνουν πολύ τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειες τους στο να εμβολιάζονται σύντομα και εύκολα χωρίς αχρείαστες μετακινήσεις προς ένα μεγάλο αλλά μακρινό εμβολιαστικό κέντρο. Αιτούμεθα δε, όπως το Γ/Ν Παίδων Πεντέλης επανέλθει στο καθεστώς των 24ώρων γενικών εφημεριών όπως ίσχυε μέχρι τις 7/1/2022.

Β. να αποκαταστήσει άμεσα την λειτουργία του Γ/Ν «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ» επαναλειτουργώντας και πάλι όλα τα τμήματα ζωτικής σημασίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ