Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αγίου Δημητρίου για το έτος 2023

0

Με την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου του Προϋπολογισμού, που έγινε σε ειδική συνεδρίαση του σώματος την Τρίτη 27-12-2022, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το νέο οικονομικό έτος 2023.

Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών και για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023.

Ο Προϋπολογισμός του 2023 συντάχθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τους Δήμους, με διαρκή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, στο οποίο έχουν προστεθεί πλέον και οι αρνητικές συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου, για μια ακόμη χρονιά, φρόντισε να μη μεταφερθεί στους πολίτες το αυξημένο λειτουργικό κόστος των δημοτικών υπηρεσιών, διατηρώντας δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο στα ίδια χαμηλά επίπεδα επί μια 10ετία.

Συγκεκριμένα για τις κατοικίες καταβάλλονται ετησίως 1,13 €/τμ, για τις επιχειρήσεις κάτω των 150 τμ 2,33 €/τμ και για τις λοιπές 2,73 €/τμ.

Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ή μείωση κατά 50%, καθώς διευρύνθηκαν τόσο οι κατηγορίες δικαιούχων, όσο και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογούνται.  Δείτε τις μειώσεις κατά περίπτωση …ΕΔΩ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, που φέτος ανέρχεται στο ποσό των 14 εκατομμυρίων €, περιλαμβάνει πλήθος συνεχιζόμενων έργων, αλλά και νέα, που εντάχθηκαν μετά από διαδικασίες διαβούλευσης που προηγήθηκαν με τους πολίτες.

Τα μεγάλα συνεχιζόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, όπως η διαμόρφωση της Αγίου Δημητρίου και η ανάπλαση της περιοχής πέριξ Μετρό «Άγιος Δημήτριος», αλλάζουν καθημερινά την εικόνα της πόλης μας, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα σε όλες και όλους.

Ο φετινός Προϋπολογισμός , που ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια €, εστιάζει σε 5 πυλώνες:

  1. Διακυβέρνηση και Οικονομική Βιωσιμότητα
  2. Βιώσιμες Υποδομές, Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες
  3. Κοινωνία
  4. Μέριμνα για το Περιβάλλον
  5. Εργαζόμενοι/ες

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, «…έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ και ΥΜΕΠΕΡΑΑ), το Πράσινο Ταμείο και τα προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ο Δήμος προχωράει σε ΕΡΓΑ και ΔΡΑΣΕΙΣ που στοχεύουν στην:

► Ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και κυρίως των σχολικών εγκαταστάσεων
► Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας
► Συντήρηση και ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων
► Αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, αναψυχής, παιδικών χαρών
► Μέριμνα για το περιβάλλον και την αστική πανίδα
► Κοινωνικές Υποδομές,
ώστε για να καταστεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου μια πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, συμπεριληπτική και αλληλέγγυα»
.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ