Ψυχικό:Μια ανατρεπτική κωμωδία για τα παιδιά την Τετάρτη 5 Ιουλίου

0

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με χαρά καλοσωρίζει πάλι φέτος ηθοποιούς και μουσικούς, τραγουδιστές και σκηνοθέτες αλλά πάνω απόλα τους κατοίκους του προαστίου μας σε ενα πανόραμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με δωρεάν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης υποδεχόμενος το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023, τόνισε : “O Δήμος μας προετοίμασε και παρουσιάζει ενα πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα γιά την ψυχαγωγία των κατοίκων του προαστίου μας.

Θα είναι ενα πολιτιστικό καλοκαίρι με σκοπό να χαρούν μικροί και μεγάλοι τις δωρεάν παραστάσεις, προβολές, συναυλίες και να απολαύσουν θαυμάσιους, αγαπητούς καλλιτέχνες στην κηπούπολη μας”.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η Νικόλ Δημητρακοπούλου ηθοποιός & σκηνοθέτης.

«Μια γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig

από την Συντεχνία του γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν». Η παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο Πορεία από το 2011 μέχρι το 2014 και άφησε «εποχή», επιστρέφει ανανεωμένη στον Δήμο μας

Η ανατρεπτική κωμωδία του Volker Ludwig για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση, απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών και αναδεικνύει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρα 20:00,στο Άλσος Ψυχικού

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Το έργο αυτό γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου και είχε τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη». Στην Γερμανική εκδοχή η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες.

Κάθε Σαββατοκύριακο ο εργαζόμενος πατέρας Μπάμπης Παπαδάκης με τα παιδιά του Δώρα και Γιάννη πηγαίνουν για κάμπινγκ. Αυτή τη φορά όμως του έχει πάρει την αγαπημένη του θέση ο κ. Νουριάν με τον γιο του Πιρούζ. Μεγάλο πρόβλημα!! Μπορούν τώρα οι δυο μπαμπάδες να περάσουν καλά μαζί; Μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα; Και πως θα μάθουν στην μικρή Πακιστανή που καθαρίζει το κάμπινγκ, να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Μα δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.. Πώς θα συνεννοηθούν; Την απάντηση δίνουν τα ίδια τα παιδιά!

Όπως είχε αναφέρει και ο συγγραφέας του έργου για την παράσταση της Συντεχνίας του Γέλιου: «Δυστυχώς το έργο παραμένει διαρκώς επίκαιρο. Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα, με φαντασία, χιούμορ και ζεστή καρδιά και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ