Άλιμος: Με τεράστιο πλήθος η Κυριακή των κλασικών αυτοκινήτων

0

Ήταν υπερθέαμα, ήταν υπερπαραγωγή, ήταν μία μοναδική φιέστα αλλά κανείς δεν κατάλαβε αν ήταν τα 250 κλασικά αυτοκίνητα που έκλεψαν την παράσταση ή αν παράσταση ήταν το μεγαλύτερο σε πλήθος κοινό που κατέκλυσε τον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου.

Με πρόχειρο υπολογισμό, περίπου 35.000 θεατές θαύμασαν, διασκέδασαν και έφυγαν, πολλοί μάλιστα μετά τη δύση του ηλίου που ήταν και το θεαματικό, ρομαντικό φινάλε αυτού του μηχανοκίνητου ρομάντζου. Και ενώ πολλά αυτοκίνητα, είχαν αποχωρήσει, πλήθος κόσμου παρέμεινε μέχρι αργά, ακούγοντας μουσική.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου μπήκαν τα μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου (μία Jaguar E-Type και ένα σπάνιο Fiat) και μοναδικά οχήματα της Ariantique αλλά και πολλών ιδιωτών, με εντυπωσιακές παρουσίες του μακρινού παρελθόντος, στον ειδικό Very Important Car χώρο, πάνω στο πλούσιο γρασίδι όπου φιλοξενήθηκαν τα ιστορικότητα αλλά και τα μελλοντικά κλασικά, με «ομοβροντία» από Ferrari και Lamborghini του Πάρη Ηλιάδη, ενώ η ΔΕΗ blue φρόντισε ώστε να δουν οι επισκέπτες την παλιά κλασική Isetta παρέα με την αστραφτερή σύγχρονη ηλεκτροκίνητη, το αξέχαστο Fiat 500 με τον σημερινό ηλεκτρικό απόγονό του.

Κάθε λογής μοντέλα και… ηλικίες ξεχύθηκαν όμως σε όλο το μήκος του πεζόδρομου, στο αμφιθέατρο και στο τριγύρω γρασίδι, προσφέροντας ανεπανάληπτες εικόνες-ευκαιρία για σέλφι και προς τέρψη χιλιάδων φακών κάμερας. Οι θεατές φωτογράφισαν με μανία, υπολογίζεται δε ότι στη διάρκεια των 6 ωρών βγήκαν πάνω από 150.000 σέλφι, όσο τα δυο «αόρατα» drones της διοργάνωσης έπιαναν μοναδικά στιγμιότυπα έξω αλλά και μέσα από τα υπέροχα κλασικά. Μέχρι το μεσημέρι, πολλές οικογένειες με παιδιά είχαν στήσει τα απαραίτητα για ένα μοναδικό πικ-νικ ανάμεσα σε Rolls, Bentley, Jaguar, Ferrari, Lamborghini…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ