Άλωσε την Τούμπα η ΑΕΚ με.. “άρρωστη” γκολάρα Αραούχο!

0
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Καθάρισαν Μάνταλος και Αραούχο!

Η ΑΕΚ κατάφερε και απέδρασε με τους 3 βαθμούς από την Θεσσαλονίκη χωρίς να επηρεαστεί απ΄ την.. “ελιτ” διαιτησία του Λευκορώσου Κουλπμάκοφ, ο οποίος για άγνωστο και για εκείνον λόγο της ακύρωσε πεντακάθαρο γκόλ του Αμραμπατ μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ χάρισε και κόκκινη κάρτα στον Ντόουγκλας.

 Πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο ματς. Στην πρώτη φάση του ματς στο έβδομο λεπτό, όταν ο Κουλμπάκοφ δεν μέτρησε για άγνωστο λόγο γκόλ της ΑΕΚ, ήταν αυτή που άναψε τα αίματα ανάμεσα στους παίκτες και τους δύο πάγκους.

Η πρώτη τελική από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε στο 19ο λεπτό. Ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ έξι λεπτά νωρίτερα από αντικανονική θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Ένωση έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο 25′. Ο Σιντιμπέ με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Πινέδα μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι επενέβη και καθάρισε την φάση.

Στο 35′ ο Άμραμπατ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς ήταν στο 45+2′. Ο Άμραμπατ με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Πινέδα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν μπήκαν με την ίδια ορμή και έπαιζαν αρκετά προσεκτικά, έχοντας το νου τους και στα μετόπισθεν από το πώς θα σκοράρουν. Η προσπάθεια του Αραούχο στο 50′ σταμάτησε στον Ίνγκασον, ενώ δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Κουλιεράκη πήγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη στιγμή του στο 65ο λεπτό με το σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι μετά την κακή αντίδραση του Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 73ο λεπτό με σουτ του Σάστρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Τζαβέλλα στο 76′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον αλλά ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος.

Στο 80ο λεπτό ο Αραούχο πέτυχε το γκολ που έκρινε την έκβαση του ματς. Μετά το 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες με κύριους εκφραστές τους Καντουρί και Τάισον, όμως το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Πως ξεκίνησαν Λουτσέσκου και Αλμέιδα 

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (46′ Ντάντας), Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (61′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Κωνσταντέλιας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82′ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46′ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Πινέδα (71′ Άμραμπατ), Αραούχο (82′ Τσούμπερ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ