Αγκίστρι: Υποτροφίες σε μικρονησιώτες

0

To ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει Υποτροφίες Σπουδών σε νέους των Μικρών Νησιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 5ος χρόνος σύμπραξης του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό φορέα της χώρας Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων στην Εκπαίδευση και, ιδιαίτερα, με γνώμονα την στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν για 5η συνεχή χρονιά, με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό φορέα να παρέχει υποτροφίες σπουδών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η συμβολή των μικρών νησιών στη διατήρηση της εθνικής συνοχής, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω αειφόρων επενδύσεων (όπως η «πράσινη» επένδυση της VW στο νησί-μέλος των Small Islands Greece, την Αστυπάλαια) σε συνδυασμό με την Επένδυση στη Γνώση, υπόσχεται ένα μέλλον με προοπτικές ανάκαμψης!

Σε συνεργασία με τους δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς των εν λόγω νησιών, προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός και κλήρωση, μέσω της οποίας θα προκύψουν, αξιοκρατικά, οι δικαιούχοι των υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά!

Συγκεκριμένα, παρέχονται υποτροφίες για σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ή το Kέντρο Ανωτέρων Σπουδών ΑΛΦΑ studies, σε νέους των νησιών που ανήκουν στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, για έναρξη φοίτησης το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024:

Οι υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι ετήσιες και αφορούν σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων, μεταξύ 95 περιζήτητων ειδικοτήτων

Οι υποτροφίες φοίτησης στο ΑΛΦΑ studies, είναι πλήρεις και επίσης αφορούν σε πρόγραμμα εξειδίκευσης που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι

*Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για το ΑΛΦΑ studies, που κατάγονται φυσικά από τα μικρά ελληνικά νησιά, όπως η Ύδρα, οι Σπέτσες, οι Παξοί, η Χάλκη, οι Οθωνοί, η Ιθάκη, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Σίφνος, κ.ά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Φέτος, απλοποιείται η διαδικασία Υποβολής των αιτήσεων και έχει ως εξής:

1.Αποστολή email στο president@smallisland.eu με θέμα του email “ΙΕΚ ΑΛΦΑ” και περιεχόμενο: Επίθετο/όνομα/νησί καταγωγής/τηλέφωνο επικοινωνίας/email/τμήμα – σχολή επιλογής του υποψηφίου/ενδιαφερόμενου.

  1. Στη συνέχεια το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών θα διασταυρώνει, μέσω των δήμων, την καταγωγή του ενδιαφερόμενου και κατόπιν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα επικοινωνεί με τον ενδιαφερόμενο.

  1. Τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ της εγγραφής θα τα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος, απευθείας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία των υποτροφιών «ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά», μπορείτε να καλείτε εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-13.00), στο τηλ. 6937659825.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
  • http://www.iekalfa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ