Αιγάλεω: «Μαζί Προ-Χωράμε» με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επετειακή εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» των Δήμων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων λειτουργίας του, και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα στην αξία της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχικής και κοινωνικής υγείας, μέσα από τη συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου Sunset Run που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Οδό, εκεί όπου συναντιούνται οι δήμοι που δημιούργησαν το «Άρηξις» (Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι).

Ο Αγώνας Sunset Run εκτυλίχθηκε σε δύο διαδρομές, των 5 χιλιομέτρων και των 1200 μέτρων, με αφετηρία και τερματισμό την είσοδο του Άλσους Αιγάλεω.

Με τη λήξη του αγώνα δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ έγινε απονομή κυπέλλων στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έγραψαν σε πίνακα τις ευχές τους για το μέλλον του Κέντρου, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με το Μονοπάτι της Πρόληψης, που περιείχε σημαντικούς σταθμούς από τη διαδρομή του Κέντρου στην Κοινότητα και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες από αυτήν, κάποιες από τις οποίες σκιτσογραφήθηκαν ζωντανά από εικονογράφο.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν δωρεάν, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, ενώ αρκετοί πολίτες υποστήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους από τον Δήμο Αιγάλεω η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & θεμάτων Ισότητας και Ταμίας στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Νίκη Βελλιανίτη και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα Δημοτικά Ιατρεία & ΚΕΠ Υγείας Ηλίας Καρυπίδης.

Επιπλέον παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Μιχάλης Σελέκος, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου και Πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξία Παναγοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ολυμπία Τουμαζάτου, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και Γραμματέας του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Γεωργακάκου και το Αναπληρωματικό Μέλος της Περιφέρειας στο Δ.Σ. Σταύρος Τασιόπουλος.

Εκ μέρους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, από το τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης, παρευρέθηκαν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Νίκη Γεωργαλά και η Επιστημονικά Υπεύθυνη για το «Άρηξις» Αγγελική Τίγκα.

*Εδώ και 22 χρόνια, το «Άρηξις» προχωρά σε δρόμους πρόληψης στην κοινότητα, διανύοντας πολλές όμορφες και εποικοδομητικές διαδρομές, αλλά και αρκετές δύσβατες, γεμάτες προκλήσεις και απαιτήσεις, μέσα σε μια πραγματικότητα που μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με αλλεπάλληλες αλλαγές. Η προσπάθεια είναι συνεχής και η πρόθεση είναι, προχωρώντας, να χωρέσουν όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας στις διάφορες δράσεις που υλοποιούνται.

Ευχή μας είναι η Πρόληψη των Εξαρτήσεων και η Προαγωγή της

Ψυχοκοινωνικής Υγείας στην Ελλάδα να διατηρήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της, να ενισχυθεί με νέες προσλήψεις και επαρκή, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσουν τα Κέντρα Πρόληψης να συνεχίσουν τη συνεισφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ