Απεργιακός κλοιός: Ξεκινούν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

0

Απροσπέλαστο είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας, λόγω των συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος θα ξεκινήσει στις 12:30, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός. Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών, οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν 12 με 6 το απόγευμα. Ηλεκτρικός και τραμ θα κυκλοφορήσουν 11 με 5.

Με εντολή της αστυνομίας πάντως οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια.

Τη στήριξή της στην πανεργατική απεργία εξέφρασε η ΓΣΕΕ, και προανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, τις ώρες των συγκεντρώσεων.

Ξεκινούν τα συλλαλητήρια – Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

apergia_athina__1_
apergia_athina__4_
apergia_athina__3_
apergia_athina__2_

 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Δύσκολη ημέρα σήμερα για τις μετακινήσεις στους δρόμους της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στο δημόσιο έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία ζητώντας να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα περισσότερα μέσα μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και μόνο οι γραμμές του Μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν για λίγες ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα κατέβουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Δείτε την κυκλοφορία στους δρόμους, πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ