Αρσάκειο: Η λιτή απάντηση για το περιστατικό μπούλινγκ εις βάρος 15χρονου μαθητή

0
Με μία απλή και λιτή ανακοίνωση απάντησε το Αρσάκειο στο μπούλινγκ που δέχθηκε ο 15χρονος μαθητής. H ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα που δύο μητέρες αποκάλυψαν τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο, με τη μία μάλιστα να αναγκάζεται να αλλάξει σχολικό περιβάλλον στο παιδί της.
Το ιδιωτικό σχολείο αρκέστηκε σε μια μικρή ανάρτηση μέσω instagram, όπου ενημέρωνε όσους γονείς είχαν την τύχη να έχουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες παιδιών και καθηγητών.
Μετά από την αντίδραση των γονέων για την έλλειψη ενημέρωσης για το μπούλινγκ που δέχθηκε μαθητής μέσα στην τάξη, η διοίκηση του Αρσακείου προχώρησε επίσημη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά στο μπούλινγκ, ενώ η διοίκηση σημειώνει πως δεν θα κάνει καμία επίσημη δήλωση για να μην παρέμβει στη διαδικασία – του δικού της σχολείου – που βρίσκεται σε εξέλιξη…
Μας γνωστοποιεί, δε, πως το σχολείο ολοκλήρωσε τις έρευνες και την Τρίτη οι δάσκαλοι και καθηγητές θα αποφασίσουν για την τύχη των μαθητών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση αναφέρεται στο bullying ως «το θέμα», ενώ δεν γίνεται καμία καταδίκη του καταγγελλόμενου περιστατικού.
Η ανακοίνωση του Αρσακείου
«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.
Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.
Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.
Από τη Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων»
Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ