Αχαρνές: Μνημόσυνο πεσόντων της Κύπρου 2023

0

 

Με τον δέοντα σεβασμό και τις πρέπουσες τιμές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές, το ετήσιο Μνημόσυνο των γενναίων  στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ, που έπεσαν εν ώρα μάχης αντιστεκόμενοι στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

 

Στη σεμνή και συγκινητική τελετή, όπου τον Περιφερειάρχη Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, τιμήθηκε και εφέτος όπως της αρμόζει, η μνήμη των ηρωικών πολεμιστών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι μαχόμενοι υπέρ της ανεξαρτησίας του Κυπριακού Κράτους και της προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού, έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Πέραν του οικοδεσπότη και Δημάρχου Αχαρνών Σ. Βρεττού, στην τελετή παρέστησαν: ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κ. Κενεβέζος, Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, Ανώτατα Στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ.

Στη μνήμη των πεσόντων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μήτρου Λέκκα και ψάλθηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός σημείωσε:

“Βρισκόμαστε εδώ στις Αχαρνές σήμερα για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων Ελλήνων στρατιωτών και συνάμα να δοξάσουμε τη μεγάλη προσφορά όλων αυτών των παιδιών και αδελφών μας που το 1974 έδωσαν την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου μας. Είναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε εδώ κάθε χρόνο και να θυμόμαστε το αίμα που οι Ήρωες στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ έχυσαν μαχόμενοι για την Κύπρο και την τρισχιλιετή ελληνική ιστορία της! Ακόμη περισσότερο όμως αποτελεί Χρέος μας ως Έλληνες να συνεχίσουμε ασταμάτητα τον αγώνα, έτσι ώστε η Κύπρος μας να απαλλαχθεί επιτέλους από την τούρκικη κατοχή και η Λευκωσία να παύσει να είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο. Τιμή και Δόξα στους Ήρωες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου!”

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ