Δήμος Αγίου Δημητρίου: Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-Το πρόγραμμα αναλυτικά

0

 

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τιμούν τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8η Μαρτίου) με τέσσερις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος δράσεις / εκδηλώσεις.

 

Είμαι εσύ, είμαι εγώ, είμαι ΕΔΩ!

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γυναικεία πολυεπίπεδη εκδήλωση «ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!» θα λάβει χώρα σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Δημητρίου 55).

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος θα συνομιλήσει με 7 γυναίκες, ξεδιπλώνοντας με μαεστρία τις ιστορίες τους, τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

Την πολύπτυχη πολυπλοκότητα όλων των λεπτών αποχρώσεων της ζωής και της μοναδικότητας μιας γυναίκας θα σκιαγραφήσουν πολιτικοί, πρωταθλήτριες, εργάτριες του πνεύματος, τολμηρές εργάτριες της ψυχής και της αλληλεγγύης, μάνες, σύντροφοι, γυναίκες, άνθρωποι.

Καλεσμένες είναι:

-Αναστασία Γερολυμάτου – Surfer 82 ετών/Ρεκόρ Γκίνες.

-Δώρα Καραδήμα – Διασώστρια/Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

-Κατερίνα Παπακωνσταντίνου – Πλοίαρχος, Γιατρός Πολεμικού Ναυτικού και Μαιευτήρας/Γυναικολόγος.

-Ποθητή Κυνηγοπούλου – Μαραθωνοδρόμος ΑμεΑ.

-Σοφία Μπεκατώρου – Ολυμπιονίκης /ορόσημο metoo Ελλάδας.

-Στέλλα Κάσδαγλη – Συγγραφέας, μεταφράστρια και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top.

-Μαρία Ανδρούτσου – Αιρετή/Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Τη συζήτηση θα ακολουθήσει η Μουσική Παράσταση της Αγγελικής Τουμπανάκη με τίτλο ” For Women”, ενώ την εγκάρδια ατμόσφαιρα θα ολοκληρώσει το ανοιχτό cocktail bar van, που θα λειτουργεί στο χώρο.

 

Πάμε Θέατρο με τον ΟΠΑΠ

-Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 “Πάμε Θέατρο” με τον ΟΠΑΠ, στην υπέροχη παράσταση «Η απολογία της Μαρί Κιουρί».

 

“Η δε γυνή…”-Χοροθεατρική παράσταση

-Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, θα δοθεί η χοροθεατρική χιουμοριστική, σαρκαστική και συνάμα δραματική παράσταση «Η δε γυνή…», σε χορογραφία και επιμέλεια κοστουμιών της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Τομέα Χορού Αγίου Δημητρίου, Ντορίνας Καλεθριανού.

 

«Φύλο, δημόσιος χώρος & κινητικότητα»

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Φύλο, δημόσιος χώρος & κινητικότητα» στην οποία συμμετέχουν:

-Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο: “Φύλο, δημόσιος χώρος & κινητικότητα στην πόλη”.

-Αρχιτεκτονική ομάδα URBANA: “Γυναίκες ορατές στην πόλη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ