Δήμος Ελευσίνας: Στα σκαριά η ανάπλαση του πάρκου της Μαγούλας

0

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας η μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων, χώρου αναψυχής και πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς στη Δ.Ε. Μαγούλας».

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου απεστάλη επιστολή πρότασης δωρεάς της σχετικής μελέτης, προς την Αιγέας ΑΜΚΕ, η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να αναλάβει τα έξοδα εκπόνησης των απαραίτητων μελετών.

Στη συνέχεια και μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ελευσίνας, υπεγράφη η σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Δήμου και της Αιγέας ΑΜΚΕ.

Μετά την εκπόνηση της μελέτης, υπό την επίβλεψη της τεχνικής, αυτή κατατέθηκε στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και διαβιβάστηκε για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι τυπικές και προβλεπόμενες διαδικασίες για τη δωρεά μελετών, η μελέτη εγκρίθηκε στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας. 

Το έργο

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, τη διαμόρφωση χώρου αναψυχής, την ενίσχυση του πρασίνου, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ θα διατηρηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν και γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου.

Η υπάρχουσα παιδική χαρά θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί, ενώ θα ενισχυθεί και σημαντικά το πράσινο.

Η χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης του Πάρκου Μαγούλας θα πραγματοποιηθεί μέσω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδίκησε και εξασφάλισε η παρούσα Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών, με το ποσό να έχει ήδη δεσμευτεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας.

Μετά και την έγκριση της οικονομικής επιτροπής το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης: «Η έγκριση και παραλαβή της δωρεάς μελέτης από τον δήμο μας για την ανάπλαση του Πάρκου της Μαγούλας αποτελεί ακόμα ένα βήμα για την άμεση δημοπράτηση του έργου. Με την ολοκλήρωση του έργου επιδίωξη μας είναι η αισθητική αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής, η ανάδειξη της ομορφιάς της και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Στο νέο Πάρκο, ενισχύεται το πράσινο που αναπτύσσεται καθ’ όλη την επιφάνεια του Πάρκου, διατηρείται και αναβαθμίζεται το θεατράκι, αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και διαμορφώνονται νέες. Τέλος, η υφιστάμενη παιδική χαρά αναβαθμίζεται και επεκτείνεται. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου το νέο Πάρκο της Μαγούλας θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και ευρύτερα για τους κατοίκους των γύρο περιοχών».

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Επιτέλους, μετά από χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες, τις οποίες ξεπερνάμε, η Μαγούλα πρόκειται να αποκτήσει ένα σύγχρονων προδιαγραφών, πάρκο. Πολλά από τα μεγάλα προβλήματα, που κάποτε φάνταζαν δυσεπίλυτα, βρίσκουν τη λύση τους, ως απόρροια της σκληρής δουλειάς που καθημερινά καταβάλλουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Αθανάσιο Μαρτίνο για τη δωρεά της μελέτης και για την σταθερή του παρουσία στα ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ