Δημοσκόπηση Prorata: Νέα πτώση της ΝΔ, απειλητικό ρεύμα στα δεξιά με 17,5% και ντέρμπι Κασσελάκη – Φάμελλου

0
Προβάδισμα Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δείχνε η δημοσκόπηση της Prorata.

Την ανησυχητική άνοδο των κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, το προβάδισμα Ανδρουλάκη αλλά και τον αμφίρροπο αγώνα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Attica Tv, καταγράφει ένα ποσοστό της τάξης του 17,5% στα κόμματα δεξιά της κυβέρνησης με την Ελληνική Λύση να αποτελεί επιλογή για όσους ερωτηθέντες τα βγάζουν δύσκολα οικονομικά.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%, δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, και τρίτη η Ελληνική Λύση με 10%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 9,5% και τα δύο κόμματα.

Η Ελληνική Λύση με τη Νίκη και την Φωνή Λογικής αθροίζονται στο 17,5%. Ένα εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.

prothesi1_0f42c.jpg

Στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα για την ηγεσία κρίνεται αμφίβολο και με πολλές μετατοπίσεις όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Prorata.
Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε πως παρουσία Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 63% βλέπει στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εκείνον που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση φαίνεται πως ηγείται της κούρσας για την ηγεσία του ΣΥΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27%, ενώ οι υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Διευκρινίζεται ότι η αναφορά στην Όλγα Γεροβασίλη οφείλεται στο γεγονός ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την ίδια μέρα που ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια.

Στα του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει σαφές προβάδισμα στον πρώτο γύρο με 26%. Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22%, οριακά η Άννα Διαμαντοπούλου με 21%. Ο Παύλος Γερουλάνος με 15% ενώ 4% και 3% αντίστοιχα, είναι τα ποσοστά των Μιχάλη Κατρίνη και Νάντιας Γιαννακοπούλου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο με 45% έναντι 38% του Χάρη Δούκα, 44% έναντι 38% της Άννας Διαμαντοπούλου και 48% έναντι 37% του Παύλοιυ Γερουλάνου.Ένα ποσοστό 10% δήλωσε πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλει να απαντήσει.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην δημοσκόπηση είναι ότι το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπει κοινή κάθοδο με ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής.

Υπέρ της συνεργασίας τάσσεται και το 43% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί στο ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου ενώ το 21% θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ