Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στους κήπους των μουσείων

0

Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι κήποι και αυλές των μουσείων και των πολιτιστικών χώρων της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν τα παιδιά. Από τις 16 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, μαζί με τις οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, εντελώς δωρεάν, στα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων και στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Τα προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΔΝΑ), πραγματεύονται ποικίλα θέματα και με όχημα τον πολιτισμό, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και  κοινωνικά ζητήματα, καθώς και στη γνώση και τον  προβληματισμό  που γεννάται διαβάζοντας τα έργα τέχνης, αλλά και τα ανασκαφικά ευρήματα.

«Οι υπαίθριες εκπαιδευτικές δράσεις στα μουσεία και στους χώρους πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ αποτελούν μια ακόμα ποιοτική, δημιουργική αλλά και διασκεδαστική πρότασή μας για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών της πόλης μας αυτό το καλοκαίρι. Μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού μας σχεδιάσαμε εξαιρετικά πρωτότυπα προγράμματα για μικρούς και μεγάλους παραθεριστές της Αθήνας, που καλούνται να παίξουν κάνοντας βουτιές στην ιστορία, την τέχνη και το περιβάλλον με άξονα τη δημιουργία και τη γνώση», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων για αυτήν την εβδομάδα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(Μοναστηρίου και Κρέοντος 1, Ακαδημία Πλάτωνος)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και τους συνοδούς τους.

Με έμπνευση την έκθεση «LOREM IPSUM» της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα, που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Τεχνών, που πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, την οικολογική κρίση, τη βία και τις κοινωνικές ανισότητες, ελάτε να μετατρέψουμε άχρηστα καθημερινά αντικείμενα σε σύγχρονα έργα τέχνης.

Άραγε ένα αντικείμενο είναι αρκετό ώστε να δημιουργηθεί ένα έργο τέχνης;

Μια ιδέα αντικατοπτρίζεται πάντα σε ένα εικαστικό δημιούργημα;

Πόσο προβληματιζόμαστε ώστε να κατανοήσουμε ένα σύγχρονο έργο τέχνης και ποια ερμηνεία τελικά του δίνουμε;

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουμε στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί τόσο στον υπαίθριο όσο και στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Τεχνών.

Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Ιουνίου| Κυριακή 18 Ιουνίου| Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ώρα: 10:30

Διάρκεια: 60’

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Ένα πάρκο στην καρδιά της πόλης!»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

Στο Πάρκο Ελευθερίας θα γνωρίσουμε τα δέντρα και τα φυτά, θα μάθουμε για τη σημασία του πράσινου στη ζωή μας και θα φτιάξουμε έργα εμπνευσμένα από τη φύση και το πάρκο.

Σας περιμένουμε στην καλοκαιρινή περιήγησή μας!

Ημερομηνίες: Κυριακή 2 Ιουλίου| Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ώρα: 10:30

Διάρκεια: 60’

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο)

«Μια βόλτα στην Αθήνα της Belle Époque»

Εκπαιδευτική δράση για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εποχή της Belle Époque, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα καλοκαιρινό ταξιδάκι στο χρόνο, μέσω ενός πρωτότυπου μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος που περιλαμβάνει προβολές, παιχνίδια και εικαστικά εργαστήρια.

Ημερομηνίες: Σάββατο 17 Ιουνίου| Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα: 10:30

Διάρκεια: 60’

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3414466 & 210 3452150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ