«Δύναμη Πολιτών»: Ανακοίνωση για τον διαγωνισμό ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

0

Σε νέα ανακοίνωση προέβη η παράταξη “Δύναμη Πολιτών” Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφορικά με τον διαγωνισμό του ηλεκτροφωτισμού.

Όπως αναφέρει στη σχετική παρέμβαση:

«Ηχηρό «χαστούκι» στη διοίκηση Βούρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο με απόφασή του ακύρωσε τον διαγωνισμό για τον ηλεκτροφωτισμό. Έναν διαγωνισμό που εξαρχής είχε καταγγελθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης ως σκανδαλώδης και «φωτογραφικός». Έναν διαγωνισμό που εκτόξευσε το κόστος της αντικατάστασης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στο τριπλάσιο, μέσα από μια διαδικασία δέσμευσης των ανταποδοτικών τελών για τις επόμενες τρεις δημοτικές αρχές. Έναν διαγωνισμό που κατήγγειλε με ισχυρή πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να τεθεί προς συζήτηση ο Διαγωνισμός

Η διοίκηση του κ. Βούρου αρνούμενη κάθε δημοκρατική συζήτηση ακολούθησε την «πεπατημένη» άλλων ανάλογων φωτογραφικών διαγωνισμών σε μια σειρά Δήμους, όπου ένα «δίδυμο» μελετητή (κατ’ ανάθεση) και εργολάβου καρπώνεται τα δημοτικά τέλη για μια εργασία, η οποία μπορεί να εκτελεστεί με πολύ λιγότερα χρήματα από τις δημοτικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ πριν βγει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού είχε ονομαστεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο ο ανάδοχος, όσο και το ελάχιστο ποσοστό έκπτωσης που θα προσέφερε.

Η διαδικασία την οποία ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, δικαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες της Δύναμης Πολιτών και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, επιχειρείται να επαναληφθεί με νέα προκήρυξη. Συνεχίζει δηλαδή ο κ. Βούρος και η στενή παρέα των συνεργατών του να επιμένει σε ένα διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ανώτατο θεσμικό όργανο της χώρας, χωρίς να δίνει αναλυτικά στοιχεία για τους λόγους και τις αιτίες που ακυρώθηκε.

Η διοίκηση οφείλει να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ακύρωση του διαγωνισμού και να αναλάβει τις ευθύνες των όποιων παραλείψεων ή παράτυπων διαδικασιών επικαλείται το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ακύρωση του διαγωνισμού. Ένας διαγωνισμός ύψους 3,75 εκατομμυρίων ευρώ, που υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου για εννέα (9) χρόνια δεν μπορεί να αποφασισθεί από μια κλειστή διαδικασία 4-5 άμεσων συνεργατών του δημάρχου. Αναμένουμε τη σχετική πρωτοβουλία της διοίκησης, πριν υποχρεωθεί να συρθεί απολογούμενη στο Δ.Σ. από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ