Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του  Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Κυριακή 2 Οκτωβρίου 11.00πμ-16.00μμ

0

Το φθινοπωρινό πλάνο εξορμήσεων του Εθνικού Κεντρου Αιμοδοσίας για την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος (έπειτα από την περίοδο των εποχικών ελλείψεων του Αυγούστου), συνεχίζεται σε έναν χώρο με ισχυρό πολιτιστικό συμβολισμό και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των εθελοντών αιμοδοτών κάθε φορά που φιλοξενεί μια από τις εθελοντικές μας δράσεις.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας (ιδρύθηκε το 1914), προσφέροντας στον επισκέπτη που θα ξεναγηθεί στους χώρους (είτε στους εσωτερικούς, είτε στον περιβάλλοντα), μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.  Ο κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, θα αποτελέσει για άλλη μια φορά το σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων, που όλοι όμως ασπάζονται θεμελιώδεις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,  διοργανώνει  εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22), 11.00πμ-16.00μμ. και καλεί παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν, όπως κάθε φορά στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια να μην τεθεί καμία ζωή σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης αίματος. Εξάλλου, η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στους άλλους δεν είναι μόνο ευεργετική για τους ανθρώπους που την δέχονται αλλά και για τους ανθρώπους που την προσφέρουν.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με τοποθέτηση ειδικής τέντας και παράλληλα για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας  (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 26/10 έως και Πέμπτη 29/10 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (8.30-14:30).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είστε 18-65 ετών

Να είστε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να είστε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Εάν είστε κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ