Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έντονη επενδυτική κινητικότητα στα ελληνικά logistics

0

Ο εθνικός στόχος, η Ελλάδα να παγιωθεί ως η προτιμητέα δίοδος εμπορευματικών ροών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προς τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει όλο το φάσμα της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα, στο Ντουισμπούργκ της Γερμανίας, που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην έντονη κινητικότητα που καταγράφει ο ελληνικός κλάδος logistics, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του, ενώ επισημάνθηκε ότι ήδη έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον γερμανικών και άλλων ξένων επενδυτικών σχημάτων.

Όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα κατέχει την 19η θέση στην κατάταξη αποτελεσματικότητας στα logistics της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κλάδος εισφέρει με 11,5% στο ΑΕΠ και με αξία 23,8 δισ. ευρώ και αναδεικνύεται ο σημαντικότερος μετά τον τουρισμό. Επίσης, 5 από τα 25 εγχώρια λιμάνια έχουν στρατηγική σημασία, ενώ η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού μεταφορικού έργου και ο νέος χάρτης αποθηκευτικών χώρων θα ανεβάσουν περαιτέρω τον πήχη των προσδοκιών.

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και της Hellenic Train, καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, καθ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, ο Λούις Μπλανκάς, Senior Transport & Logistics Specialist της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Γιώργος Στάμνος, πρόεδρος της Επιτροπής Logistics και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Ηλίας Ηλιάδης, διευθυντής Προσέλκυσης Επενδύσεων της Enterprise Greece, καθώς και οι Δημήτρης Καλλιγέρης και Κώστας Γεωργίου, επικεφαλείς της Streem Global, που παρουσίασαν την πρόσφατη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής εταιρειών logistics σε τρεις πόλεις της Γερμανίας, από 5 μέχρι 7 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, Γιώργος Στάμνος: «στόχος του επιμελητηρίου είναι να συμβάλει στην προβολή του κομβικού ρόλου της Ελλάδας για τις εμπορευματικές ροές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προώθηση διεθνώς της ποιότητας, ταχύτητας και αποτελεσματικότητας των ελληνικών logistics, στην ενίσχυση συνεργειών με μεγάλες ξένες επιχειρήσεις του χώρου, στη μεταφορά τεχνογνωσίας από προηγμένες χώρες και στην αξιοποίηση καλών πρακτικών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών logistics στη χώρα μας».

Τέλος, σημειώνεται ότι στην επιχειρηματική αποστολή του Ελληνογερμσανικού Επιμελητηρίου μετείχαν οι εταιρείες Goldair Cargo, Streem Global, Elikon Logistics, PTL, ILT Logistics, Vianox Svolos, Raben-Intertrans και Kollias.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ