ΕΜΠ: «Η θέση που σου αξίζει» – Η «έξυπνη» εφαρμογή κατά της παράνομης στάθμευσης

0

Όσο αυξάνεται η ιδιοκτησία ΙΧ στις πόλεις τόσο περιορίζεται ο ελεύθερος χώρος για στάθμευση, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να καταφεύγουν στην παράνομη στάθμευση. Η «θέση που σου αξίζει» είναι διαδικτυακός τόπος καταγραφής της παράνομης στάθμευσης, με τη χρήση προσέγγισης πληθοπορισμού (crowdsourcing).

Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ.

 Ο στόχος της εφαρμογής

Στόχος είναι η συλλογή δεδομένων για την παράνομη στάθμευση στον αστικό, προκειμένου στη συνέχεια να μελετηθούν οι επιπτώσεις της στην κινητικότητα και στις μετακινήσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπιστούν οι παράνομες θέσεις στάθμευσης που δεν «Αξίζουν», διότι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών και των ήπιων μέσων μετακίνησης. Η συλλογή των δεδομένων γίνεται ανώνυμα, αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει ενέργειες ή να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ