Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

0

Με την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της μικροκινητικότητας εντός των ορίων της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 370.760 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), χρηματοδοτούμενου από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και υποστηριζόμενου τεχνικά από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

► Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα βρίσκονται σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης.

Οι χρήστες θα μπορούν, από ειδική mobile εφαρμογή, διαθέσιμη σε Android και iOS, να έχουν πρόσβαση στο σύστημα για τα διαθέσιμα ποδήλατα, σε πραγματικό χρόνο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, με ιδιαίτερη απήχηση διεθνώς, που απευθύνεται σε άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες ποδηλάτων.

Καλά σχεδιασμένα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων, ως συμπληρωματικό μέσο των υπολοίπων δημόσιων μέσων μεταφοράς, προσφέρουν σημαντική εξυπηρέτηση, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων και στη βελτίωση της υγείας των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ