Ενημερώθηκε ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

0

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Κωτσάκη Σταύρο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας το πρωί της Παρασκευή 7 Ιουλίου στην Ελευσίνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο.
Με τον κ. Κωτσάκη συζητήθηκαν και τέθηκαν προς αντιμετώπιση άμεσα λειτουργικά, εκπαιδευτικά και υλικοτεχνικά ζητήματα που αφορούν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις και την δεδομένη βούληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την διαρκή υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της πόλης
Τα θέματα που συζητήθηκαν ενόψει και της νέας σχολικής χρονιά 2023-24 ήταν:
-Η αναγκαιότητα πλήρους κάλυψης τυχών εκπαιδευτικών κενών με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη των μαθημάτων.
-Ο προσδιορισμός διοικητικών ορίων για την κατανομή μαθητών σύμφωνα με τα πληθυσμιακά μαθητικά δεδομένα και τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια.
-Η οργάνωση και λειτουργία του μαθητικού σχολικού αθλητισμού.
-Η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων (projects) στις σχολικές μονάδες.
-Η ανάληψη πρωτοβουλιών και ανάδειξη ενεργειών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του σχολικού εκφοβισμού ( school bullying).
-Η συγκρότηση και ενεργοποίηση των σχολικών συμβουλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την συμμετοχή των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, Δήμος).
-Η αναβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηρίων φυσικοχημείας με μέριμνα του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
-Η διενέργεια εκπαιδευτικών ασκήσεων για την πρόληψη κι αντιμετώπιση των ζητημάτων σεισμού και άλλων έκτακτων αναγκών από τους μαθητές και καθηγητές.
-Η περαιτέρω στελέχωση του Ειδικού Γυμνασίου και η μετατροπή του σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ