Εξοργισμένος με τη Φον Ντερ Λάιεν είναι ο Ντράγκι σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο: “Επτά μήνες συζητάμε και τελικά ενισχύουμε τον Πούτιν”

0

“Εσείς θα φταίτε για την ύφεση”.

Με αυτό τον τίτλο η Ιταλική εφημερίδα La Stampa ξεκινά άρθρο της σχετικά με το κλίμα που επικράτησε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας που μόλις ολοκληρώθηκε.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ παρά τους χθεσινούς ήπιους τόνους του Μάριο Ντράγκι με τους δημοσιογράφους – και στους οποίους γενικότερα μας έχει συνηθίσει – η La Stampa μεταφέρει πως ο πρώην Διοικητής της ΕΚΤ ήταν έξω φρενών με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και με τους Σολτς και Ρούτε.

“Συζητάμε για το φυσικό αέριο εδώ και επτά μήνες” φαίνεται να είπε ο Μάριο Ντράγκι. “Έχουμε ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων για να τροφοδοτήσουμε τον πόλεμο της Μόσχας, και ακόμα δεν έχουμε λύσει τίποτα. Αν δεν είχαμε χάσει τόσο πολύ χρόνο δεν θα βρισκόμασταν τώρα στα πρόθυρα της ύφεσης”.

Μια σφοδρότατη επίθεση κατά των εταίρων, αυτή του Ντράγκι, ο οποίος από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία τοποθετήθηκε υπέρ του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Αυτό, χωρίς όμως να εισπράξει ποτέ μια ουσιαστικά ενιαία στάση, ενώ η Κυβέρνησή του προέβη σε κατά καιρούς μέτρα εξομάλυνσης των εγχώριων ενεργειακών ανατιμήσεων.

“Στην προτελευταία του προτελευταία Σύνοδο Κορυφής ως πρωθυπουργός” γράφει η La Stampa, ο Μάριο Ντράγκι “παίρνει τον λόγο και αφήνει περισσότερους από έναν εκ των παρόντων εμβρόντητους”. Στο σημείο που ένας εκ των παρευρισκομένων φαίνεται να τόνισε πως “δεν τον έχουμε ξαναδεί τόσο σκληρό”.

Συνεχίζει η La Stampa:

“Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης αφήνει στην άκρη τους συμπονετικούς τόνους και στρέφει το βλέμμα του προς την Ursula von der Leyen, τον Olaf Scholz και τον Mark Rutte”.

Αναλυτικά “με την πρώτη, είχε ήδη συζητήσει εμπιστευτικά το προηγούμενο βράδυ, καλώντας την να σταματήσει τους δισταγμούς της και να σταματήσει να επηρεάζεται από τους Γερμανούς και Ολλανδούς συναδέλφους της. Με τους άλλους δύο, ωστόσο, υπάρχει πραγματική ψυχρότητα” μεταδίδει η Ιταλική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ