Επιταγή ακρίβειας: Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή των 200 ευρώ

0

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος Πάσχα που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση εδώ και μερικές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι, θα λάβουν την Μεγάλη Τρίτη την επιταγή ακρίβειας, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα δια στόματος της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η κα. Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε χαρακτηριστικά, «Στοχεύουμε να καταβληθεί τη Μεγάλη Τρίτη και πιστεύω θα τα καταφέορυμε. Αυτά τα 200 ευρώ θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Πάνω από 1,7 εκατ δικαιούχοι

Έτσι, τα 200 ευρώ θα πιστωθούν σε 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η υφυπουργός παράλληλα τόνισε ότι και το έξτρα επίδομα παιδιού θα δοθεί Μεγάλη Τρίτη κι έφερε ένα παράδειγμα: «ένα ζευγάρι με τρία παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ Μεγάλη Τρίτη, ελπίζω», είπε. 

Ξανανοίγει η πλατφόρμα

Για όσες οικογένειες δεν έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα παιδιού σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου.

Δικαιούχοι

  • Χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Άτομα με αναπηρία
  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Κριτήρια χορήγησης

  • Ετήσιο εισόδημα 2020 (βάσει φορολογικών δηλώσεων 2021)
  • Περιουσία (βάσει παλαιών αντικειμενικών αξιών)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ