ΕΥΔΑΠ: Μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού δικτύου από το Χαλάνδρι έως την Παλλήνη

0

Η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή νέων, υψηλών προδιαγραφών, δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των υποδομών της.

Η κατασκευή των κεντρικών αγωγών αποχετευτικού δικτύου έχει ξεκινήσει στους Δήμους Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης. Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι, από την οδό Παλαμά έως την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Η υλοποίηση θα γίνει με σταδιακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, προσέχοντας τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην κυκλοφορία, ενώ οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις σχετικές σημάνσεις.

Η ΕΥΔΑΠ επενδύει σε έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Αττική, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών της αστικής ανάπτυξης και των μακροχρόνιων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Η ΕΥΔΑΠ έχει ως γενικό στόχο την προστασία και την εξοικονόμηση του νερού μέσω της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης του καθαρού νερού που προέρχεται από την επεξεργασία των λυμάτων. Αυτό το νερό, που ανέρχεται σε 95% ανακυκλωμένο, χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς όπως τον καθαρισμό δρόμων, την πυρόσβεση και την άρδευση καλλιεργειών. Όλα αυτά γίνονται με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας και των βέλτιστων διεθνών πρακτικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ