ΗΠΑ: 5 νεκροί στη Βόρεια Καρολίνα από δράστη σε αμόκ

0

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, χθες Παρασκευή (14/10/2022) από έναν ένοπλο δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ σε πεζόδρομο της Βόρειας Καρολίνας, στην πόλη Ράλι σπέρνοντας τον θάνατο. Οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν, να τον περικυκλώσουν κι εν τέλει να τον θέσουν υπό κράτηση, και πλέον αναζητούν πληροφορίες για τη δράση και το παρελθόν του, και προσπαθούν να μάθουν τα κίνητρα του δολοφόνου. Ο ύποπτος, για τον οποίο δεν έχει δοθεί επισήμως κανένα στοιχείο ως εδώ, τραυμάτισε εξάλλου αρκετούς ακόμη ανθρώπους, ανάμεσά τους αστυνομικό, μέλος μονάδας που χειρίζεται εκπαιδευμένα σκυλιά.

«Κράταγε μακρύκαννο κυνηγετικό τουφέκι και φόραγε στολή παραλλαγής»

Τα πρώτα πυρά ακούστηκαν λίγο μετά τις 17:00, τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, σε πεζόδρομο της πόλης σχεδόν 500.000 κατοίκων, πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εντοπίσει τον δράστη των φόνων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. «Τον είδα μπροστά το σπίτι μου, στον κήπο. Κράταγε μακρύκαννο κυνηγετικό τουφέκι και φόραγε στολή παραλλαγής», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WRAL ο Ρόμπερτ, αυτόπτης μάρτυρας που δεν επιθυμούσε να αναφερθεί το επώνυμό του.

«Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ, η δήμαρχος διευκρίνισε ότι «περί τις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία (…) ανέφερε ότι έχει περικυκλώσει ύποπτο σε κατοικία στην περιοχή». «Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση», ανέφερε λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία της Ράλι μέσω Twitter.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ