Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε το μυστήριο με τον περίεργο θόρυβο – Τι ήταν ο ήχος που κρατούσε ξάγρυπνους τους κατοίκους των Μετεώρων

0

Μετά από ενάμιση μήνα ταλαιπωρίας των κατοίκων λύθηκε το μυστήριο με τον περίεργο θόρυβο, που απασχολούσε τα Μετέωρα της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Ο περίεργος αυτός θόρυβος ήταν η αιτία να χάσουν, κυριολεκτικά, τον ύπνο τους επί βδομάδες οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την προέλευση του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο ήχος αυτός επί εβδομάδες ξεκινούσε αργά το βράδυ και γινόταν ακόμη εντονότερος μετά τις 2 τα ξημερώματα, που συνήθως επικρατεί ησυχία. Όπως παρατήρησαν αρχικά οι ίδιοι, ο ήχος ακουγόταν από το υδραγωγείο, όπου ήταν εντονότερος, ενώ υπήρχε και τρανταγμός στο έδαφος.

Από που προήλθε τελικά ο θόρυβος

Σε ζήτημα συντονισμού στη δεξαμενή της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη φαίνεται ότι οφείλεται τελικά ο θόρυβος που εδώ και ημέρες κρατά ξάγρυπνους τους κατοίκους στην περιοχή των Μετεώρων, στον δήμο Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με το πόρισμά της εταιρείας, «μηχανισμός σε δεξαμενή της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο δύο χιλιόμετρα μακριά». Τονίζεται δε, ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή της εταιρείας, ενώ δεν ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Πάντως, η ΕΥΑΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί, ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ