Κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε νέα σύσκεψη με τους δημάρχους, καλεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0
(Ξένη Δημοσίευση) Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς». Όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και με συντονισμένες προσπάθειες, παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων προκύπτουν από τον χιονιά, στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας ο μηχανισμός της και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της είναι σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας.

«Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένου. Το μεσημέρι συγκαλούμε σύσκεψη με τους δημάρχους προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών και των δράσεων μας και να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπου προκύπτουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Σε ετοιμότητα οι Μονάδες Άμεσης Επέμβασης – Ενισχύονται με επιπλέον οχήματα 4χ4

Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη ο στόλος των οχημάτων της Περιφέρειας ενισχύεται και με ειδικά οχήματα 4χ4 τα οποία θα αξιοποιούνται για τον απεγκλωβισμό πολιτών που έχουν είτε θέματα υγείας και είτε τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης μετακίνησης τους. Εκτός από τα συγκεκριμένα οχήματα στην προσπάθεια απεγκλωβισμού, όπου χρειαστεί θα συμβάλλουν και 14 οχήματα με εθελοντές της θηροφυλακής.

Να σημειωθεί, ότι από χθες βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώνουν το σχετικό αίτημα μέσω του 1110. Με εντολή του Περιφερειάρχη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής έχει προχωρήσει από νωρίς σήμερα το πρωί στις αναγκαίες συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να συνεργαστούν για την άμεση παραλαβή των ασθενών στα σημεία πρόσβασης μετά τον απεγκλωβισμό.

Αναβολή θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναβάλλονται κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη και με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλου, τόσο οι θεωρητικές εξετάσεις, όσο και οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για όλες τις κατηγορίες, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. H σχετική απόφαση ισχύει από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ